Здравейте,
нашето семейство почита и празнува всички български празници.Тази година за нас празниците са по-вълнуващи,защото малкото ни ангелче-Християн,вече е малко по-голям,разбира повечко неща и се забавлява заедно с мама и тате.
Великден е малко по-специален празник за моето семейство,защото преди две години на този празник е съзряло плодчето на нашата любов-синчето ни.За нас той е Божи дар,заченат на ''Великден'' и с термин определен за ''Коледа''.
Сега по темата конкретно.На този свят ден ставаме по-раничко и отиваме на църква,за да минем под масата за здраве,да запалим по-свещичка и да ни миропомаже Дядо Поп.Предният ден сваряваме и боядисваме яйцата.Тази година ще си имаме един нов помощник:-)Първото яйчице е задължително червено.С него намазвам бузките на семейството ми,за да сме цяла година червени,здрави и засмени.След което го прибираме до другият Великден.Тогава го подменяме с новото червено яйце,а това го оставяме в църквата.
В моят роден град-Велинград,традицията повелява яйцата освен да са боядисани,да бъдат и писани с восък.Моята леля всяка година създава истински украшения от писаните яйца.Аз дори си ги пазя за украса,сърце не ми дава да ги счупя.Ще ви кача една снимка с нейното изкуство от миналата година,понеже от тази още нямам снимков материал.

След раждането на сина ми започнах да пиша малки стихчета по случай празниците.Записвам му ги в дневничето за спомен.Вие сте първите,които ще прочетете стихчето ми за предстоящият Великден.С него искам да ви пожелая на всички Весели Великденски празници.

 Тази година Великден ще празнуваме вече трима.
Мама ще стане рано сутринта,
за да приготви празнична софра.
В църквата свещичка ще запали,
Възкресението на Господ Бог да възхвали.
После ще боядиса шарено яйчице,
за да зарадва своето мило дете.
Ароматен козунак около празничната маса ще ни събере,
всеки по-червено яйце ще си избере.
Ще се чукнем за здраве трима,
и ще си пожелаем и занапред да има здраве и късмет в нашата дружина.